Ce este squash-ul?

Este un sport de rachetă, alert, se poate juca individual sau în echipă, se joacă la perete, necesită strategie, mișcare, presupune agilitate și flexibilitate.  Până în zilele noastre squash-ul era considerat un sport al bogaților, un sport pentru oamenii de afaceri alături de golf, polo, tenis, calărit etc. Ei bine, astăzi squash-ul este un sport la îndemna oricui și abonamentele disponibile se adresează oricărui tip de buzunar.

Conform unui articol Forbes, squash-ul se situează  pe locul întâi, ca fiind unul dintre cele mai sănătoase sporturi, afirmație întărită și de experții în fitness. Această concluzie a fost trasă de pe urma unui studiu implicând algoritmi care iau în calcul caloriile arse, rezistența cardio-respiratorie, anduranța musculară, flexibilitatea și riscurile de accidentare. Practicând squash-ul timp de o oră vei consuma aproximativ 1000 de calorii, deci poate fi sportul ideal pentru combaterea obezității și a sedentarismului. Pentru brațe și coapse de invidiat, tot squash-ul este răspunsul.

 

Denumirea sportului vine de la englezescul ”to squash” adică ”a lovi” sau ”a zdrobi” și se referă la zgomotul produs de minge în momentul izbirii de zid. A luat naștere în 1830 în Marea Britanie. Federația Română de Squash ne spune că sportul se bucură de o mare popularitate în lume, fiind practicat pe șase continente iar în ultimul deceniu a devenit popular și în România.

Indiferent de popularitate, noi am intrat în rând cu lumea, așadar vă așteptăm la mișcare și socializare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *